SMART ART - ARTig KUNSTig

 

SMART ART - PROSJEKT

 

Intensjonen er å lage lavterskel kunstformidling eller kunstforvirring; Pedagogiskpoetiske forestillinger som egner seg godt til ulike anledninger, alder, skoleforestillinger, arrangementer og åpning av utstillinger.

 

Ideen for prosjektet er å tilby en svært usedvanlig guidet tur inn i et galleri eller kunstinstitusjon. Intensjon er å gi publikum tilgang til kunstverdenen, som dessverre ofte betraktes å tilhøre en elite og hvor mange føler seg ekskludert eller utilpass. Det å oppleve kunst i gallerier og kunstinstitusjoner er i utgangspunktet tilgjengelig for alle, og en opplevelse som mange flere kunne hatt glede av. Hvorfor oppleves det allikevel så utilgjengelig? Disse stengslene og holdningene ønsker Smart Art å rive ned på en lærerik, humoristisk og inkluderende måte.

 

Med stor entusiasme og lidenskapelig engasjement, skal den pasjonerte, litt naive karakteren Jeanette presentere utvalgte kunstverk i en tynn balanse mellom en svært personlig tolkning, og en formell presentasjon med fakta. Hun skal hjelpe publikum til å reflektere rundt inntrykkene de får når de ser på kunst. Men viktigst av alt er et ønske om å gi tillit til egne meninger i møte med kunst, trigge fram nysgjerrighet hos publikum av ulike alder.

 

Prosjektets egenart ligger i muligheten for tilpasning på de ulike steder og utstillinger.

Gjennomføring/korona:

Det legges til rette for guidede teater-vandringer for små grupper, med henblikk på de forhold som preger verden i dag med pandemi og smittespredning.

 

 

ARTig KUNSTig:

ARTig KUNSTig er første del av Smart Art prosjekt.

 

 

Galleri Osebro i Porsgrunn har invitert den kunstelskende Jeanette, (alias skuespiller Guandaline Sagliocco) til å fortelle publikum om sitt svært personlige forhold til kunst.

 

Velkommen til et underholdende, forbløffende, frekt og vittig møte med den ivrige Jeanette svært subjektive refleksjoner rundt hva kunst er, ikke er, bør være, kunne vært osv. og hennes forunderlig vandring inn i Sverre Bjertnæs utstilling.

 

Medvirkende

 

Regi og manus utvikling: Anne Sophie Erichsen

Skuespiller og manus utvikling: Guandaline Sagliocco

Konsulent: Trude Lyng

Produksjon: Sagliocco Ensemble