Voff! ART

Voff!ART


Siden premieren under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i 2008, har denne forestillingen hatt en formidabel suksess både i Norge og utenlands. Frem til nå har Sagliocco Ensemble spilt denne forestillingen over 700 ganger, og den har blitt sett av over 80.000 tilskuere.


“Noen ganger ligner hunder mennesker, noen ganger ligner mennesker hunder.”


Voff ! Art er et kunsthistorisk foredrag for hele familien.

Jeanette elsker to ting mer enn alt annet her i verden. Kunst og hunder! Hunder og Kunst! Hun har laget foredraget helt selv og hun gleder seg veldig. Blandt kunsthistoriens mange berømte bilder har hun valgt ut de aller viktigste-de bildene med minst en hund. Hennes gjennomgang av kunsten er herlig fri for logikk og andre forvirrende sammenhenger. I løpet av denne humoristiske reisen på kryss og tvers gjennom kunsthistorien gir Jeanette oss et innblikk i en rekke verk og epoker- Las Meninas av Velásquez, Munch Hundehode, impresjonismen, pointillismen og mye mer. Man kan gå i hundene av mindre...


Forestillingen mottok i 2009 den internasjonale teaterfestivalen Momix sin prestisjefylte pris for beste forestilling, samme år som Voff ! Art også ble nominert til Gullsekken, Den Kulturelle Skolesekken sin pris for årets beste produksjon.


Voff ! Art er spilt i meget stor omfatting innenfor Den Kulturelle Skolesekken over så godt som hele landet. Dessuten er den spilt ved et stort antall scenekunstfestivaler i Frankrike, Sveits, Belgia, Canada, og ved kunstmuseet Louvre i Paris hvor denne forestillingen var første kunstinnslag ved åpningen av Louvre Lens sitt nye museum i Lens.


Videolink Voff! Art:

http://www.youtube.com/watch?v=jegDDeCGupo


Medvirkende:


Guandaline Sagliocco (Skuespiller)

Anne-Sophie Erichsen (Regi)

Vibeke Lie (Produsent)

Silje Steinsvik (Scenografi)

Katharina Barbosa Blad (Kostyme)

Nadine Esteve (Lyddesign)

Jean-Vincent Kerebel (Lysdesign)

Hans Petter Henriksen (Teknikk)

Rune Skaren (Teknikk)

Jørn Steen (Foto, Videoredigering)


Utdrag fra pressen:


Bjeffende uærbødig og morsom.

Det måtte altså et stykke barneteater til for å få meg til å erkjenne at det er lenge siden jeg har hatt det så moro i teateret. At jeg, som også er kunstanmelder, i tillegg lærte mye nytt om kunsthistorien, se det var en uventet bonus.

Norsk Shakespear tidskrift: januar 2020, Lars Elton.


Hva som er kunsthistorisk riktig, og hva som er denne distré foredragsholderens impro-teater, er ikke så godt å vite for hverken barn eller voksne.

Dette fraværet av pensum, er en av forestillingens mange store styrker. Men Voff! Art har også substans som kunstforedrag..

Denne kjappe reisen gjennom Las Meninas viser hvordan kunsthistorien er et resultat av kontinuerlig stabling og videreutvikling. Hun trenger aldri å si det eller presentere det. Bildene snakker for seg. Når det siste bildet er et helt tomt rom, kjenner jeg en gåsehud jeg aldri tidligere har hatt på et foredrag.

Periskop:Torsdag 5 november 2019, Per Christian Selmer-Anderssen


.."Voff! Art" er blitt en forestilling som varmer hjertene, trimmer lattermusklene og skraper hull i forsvarsverkene. Du skal være

sjelelig uttørket eller sykelig blasert for ikke å la deg rive med av

dette "barneteateret"… "Voff! Art" kan ikke fortelles.

Den må oppleves...Har du behov for å le, bør du se denne forestillingen... Har du noen gang elsket en hund, bør du se denne forestillingen...Og har du noen gang ønsket deg en hund, bør du også se denne forestillingen... Egentlig er det ingen grunn til å sitte hjemme...

Varden - Morten Lie-Hagen


…Lek kombineres med kunst. Og gjennom en uhøytidelig håndtering av seg selv og stoffet, blir ikke kunsten kjedelig. Den blir snarere personlig og nærmest hellig. Innføringen i ulike kunstperioder og teknikker er engasjerende, opplysende og ikke minst: underholdende…

Sagliocco beviser at det er fullt mulig å kombinere stand-up, slap-stick, kunst og pedagogikk – uten at det går på bekostning av noen av elementene.

Dagsavisen - Anette Therese Pettersen