SmartArt

Kunst kan formidle. Men formidling også er kunst.

Den selverklærte kunstkjenneren Jeanette (alias Guandaline Sagliocco) er tilbake, denne gangen har hun fordypet seg med hud og hår i utstillingen «Alt dette er ditt» på Telemark museum med premiere i november 2022.

 

Jeanette forhold til kunst: "Møte med kunst er spennende, det omrokere følelseregistere mitt, pirker på min intellekt, ommøblere tankene mine og samtidig skraper litt gåshud fra mit underbevishet."

 

Intensjonen er å lage lavterskel kunstformidling eller kunstforvirring; Pedagogiskpoetisk forestillinger som egner seg godt til ulike anledninger, alder, skoleforestillinger, arrangementer og åpning av utstillinger.

 

Ideen for prosjektet er å tilby en svært usedvanlig guidet tur inn i et galleri eller kunstinstitusjon.  Med stor entusiasme og lidenskapelig engasjement, skal den pasjonerte, litt naive karakteren Jeanette presentere utvalgte kunstverk i en tynn balanse mellom en svært personlig tolkning, og en formell presentasjon med fakta. Intensjon er å gi publikum tilgang til kunstverdenen, som dessverre ofte betraktes å tilhøre en elite og hvor mange føler seg ekskludert eller utilpass.

 

Produksjon: Sagliocco Ensemble.
Regi: Anne-Sophie Erichsen
Foto: Hans Petter Eliassen

Lys: Erik Spets

 

 

Tidligere SmartArt projekt

 

SmartArt projekt 1 og 2 på Galleri Osebro:

Trude Lyng fra Galleri Osebro har utfordret Guandaline Sagliocco til å lage forestillinger inne i utstillingen. Slik møter to kunstarter hverandre og åpner opp for nye måter å forstå og oppleve kunst, med mye latter, gjenkjennende betraktninger, og en befriende mangel på selvhøytidelighet.

 

SmartArt1: ARTig KUNSTig

Velkommen til et underholdende, forbløffende, frekt og vittig møte med den ivrige Jeanette svært subjektive refleksjoner rundt hva kunst er, ikke er, bør være, kunne vært osv. og hennes forunderlig vandring inn i Sverre Bjertnæs utstilling.

 

SmartArt2: Kunst-for-mingling 1

Den selverklærte kunstkjenneren Jeanette (alias Guandaline Sagliocco) er tilbake, denne gangen har hun fordypet seg i utstillingen av skulpturer og smykker til Ingeborg Riseng og billedvev av Marianne Magnus.

 

Regi og manus utvikling: Anne Sophie Erichsen

Skuespiller og manus utvikling: Guandaline Sagliocco

Konsulent: Trude Lyng

Foto: Hans Petter Eliassen

 

Produksjon: Sagliocco Ensemble

https://vimeo.com/612537312/b71606967d

 

SmartArt3: Vinterscenen på Grenland friteater

Kunstformingling 2

Svart/hvit vandring med smak av rust,  gammel svette og nostalgi.


Linda Kolstø er fotograf og kommer fra Karmøy. Jeanette er entusiastisk kunstformidler fra utkanten av Paris. Begge har flyttet til Porsgrunn for lenge siden. Jeanette inviterer til en liten promenade inn i Lindas blikk og fascinasjon for de monumentale industribyggene i Porsgrunn, og avtrykket de setter i landskapet (og hos mennesker) 

PS: Om natta når Jeanette myser med øyene, mener hun at Hydro ser ut som New York, selv om hun har aldri vært i New York.