SmartArt

SmartArt4: Premiere 11 november


"Alt dette er mitt”


en teatralsk omvisning i Telemark Museums utstilling “Alt dette er ditt”

 I "Alt dette er mitt" møter vi den entusiastiske, selverklærte kunsteksperten Jeanette (skuespiller Guandaline Sagliocco) som inviterer til en unik vandring i utstillingen “Alt dette er ditt”. Publikum vil få et informativt og vittig skråblikk på historiske gjenstander, ispedd Jeanettes svært subjektive assosiasjoner og funderinger. Det blir det god underholdning av, men likevel er det kunnskap som formidles, og refleksjon rundt vår egen historie på Jeanettes humoristiske, filosofiske og naive vis. Vi kan lære vel så mye av en vimsete Jeanette som av en standardisert arkeolog eller kunsthistoriker. Kunst kan formidles, men formidling er også kunst!

 Tidligere SmartArt projekt

 

SmartArt projekt 1 og 2 på Galleri Osebro:

Trude Lyng fra Galleri Osebro har utfordret Guandaline Sagliocco til å lage forestillinger inne i utstillingen. Slik møter to kunstarter hverandre og åpner opp for nye måter å forstå og oppleve kunst, med mye latter, gjenkjennende betraktninger, og en befriende mangel på selvhøytidelighet.

 

SmartArt1: ARTig KUNSTig

Et underholdende, frekt og vittig møte med den ivrige Jeanette svært subjektive refleksjoner rundt hva kunst er, ikke er, bør være, kunne vært osv. og hennes forunderlig vandring inn i Sverre Bjertnæs utstilling.

 

SmartArt2: Kunst-for-mingling 1

Den selverklærte kunstkjenneren Jeanette er tilbake, denne gangen har hun fordypet seg i utstillingen av skulpturer og smykker til Ingeborg Riseng og billedvev av Marianne Magnus.

 

Regi og manus utvikling: Anne Sophie Erichsen

Skuespiller og manus utvikling: Guandaline Sagliocco

Konsulent: Trude Lyng

Foto: Hans Petter Eliassen

 

Produksjon: Sagliocco Ensemble

https://vimeo.com/612537312/b71606967d

 

SmartArt3: Vinterscenen på Grenland friteater

Kunstformingling 2. Svart/hvit vandring med smak av rust,  gammel svette og nostalgi. Jeanette inviterer til en liten promenade inn i Linda Kolstø's blikk og fascinasjon for de monumentale industribyggene i Porsgrunn, og avtrykket de setter i landskapet (og hos mennesker) 

https://vimeo.com/761079516/41f6959b0d


Forestillingen er støttet av:

Norsk kulturråd,

Vestfold og Telemark fylkeskommune

Porsgrunn Kommune

Fond for lyd og bilde

Spønn.no