Tone! ART -bilder fra et piano.

Tone Klang er lidenskapelige besatt av komponisten Modest Mussorgskis berømte verk Bilder fra en Utstilling.


På scenen møter vi Tone sammen med verdens beste pianist, den russiske Natasha Pavlova. Sammen tar de publikum med inn i et forrykende musikalsk og sterk visuell univers, hvor skyggespill og videoanimasjoner geleider Tone og Natasha gjennom fortid og nåtid og der verket blir spilt, tolket, gestikulert, tullet med, grått og sunget.


Forestillingen ønsker bryte noen konvensjoner knyttet til klassisk musikk, for mange forknippet med tyngde og alvor forbundet med en voksenverden; kjedelig, krevende og ikke kult i det hele tatt. Tone ! Art - bilder fra et piano er en forestilling som overrasker, gleder og vekker nysgjerrighet på en intelligent, finurlig måte som gjør klassisk musikk like enkel å ta imot som...... barnemat!
Medvirkende:


Guandaline Sagliocco (Skuespiller)

Anne-Sophie Erichsen (Regi)

Vibeke Lie (Produsent)

Anette Røde Hagnell (Piano)

Silje Steinsvik (Scenografi, Kostyme)

Nadine Esteve (Lyddesign)

Jean-Vincent Kerebel (Lysdesign)

Dag Jenssen (Foto)

Utdrag fra pressen:


Le Bien Public

I samme ånd som den kjente Quatuor tilbyr Guandaline Sagliocco en fantastisk leken tilnærming av klassisk musikk som kan forstås umiddelbart av barn i en gjennomført og oppløftende første klasses forestilling. Man vil ha mer!

Denis Messelet / Le Bien Public 24 februar 2012


Musikkleksjon av høyeste klasse (Haut de Gamme) på Hangar 2 februar 2012.

En musikalsk-teatralsk perle som må oppleves av alle ører.

Med frekkhet og mye humor tillater de to kunstnerne publikum å utforske ”den slaviske sjel” med alle dens elskverdige overdrifter samtidig som de med stor glede blottlegger og lar oss komme inn i komponistens musikk.


Scenekunst.no

En forestilling der en så pass bred publikumsgruppe opplever momenter de blir fengslet av, er etter min erfaring en sjelden vare i scenekunsten.

Eline Arbo / Scenekunst.no juni 2012


Telemarks Avisa

Som en kvinnelig Charlie Chaplin fra stumfilmens alder får hun publikum til å humre og le.

Terningkast fem, Anne-Lise Surtevju / Telemarks Avisa 23.juni 2011


Varden

……to gode skuespillere og et glimrende samspill. Sagliocco er full av energi og har god kontakt med publikum…… en både visuelt og musikalisk flott framføring.

…..ensemblet fikk velfortjent stående applaus….

Terningkast fem, Martin Øyvang / Varden 23.juni 2012


Forestilling er støtte av: Spenn.no, Telemark Fylkeskommune, Norsk kulturråd, Sparebank 1 Telemark, Porsgrunn Kommune, Fond for Utøvende Kunstnere. 

Takk til Grenland Friteater

Tone Art! på Youtube