Sagliocco Ensemble, hvem er vi?

Sagliocco Ensemble ble etablert i Porsgrunn i 1988 av Guandaline Sagliocco og Håkan Islinger. Sagliocco Ensemble fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1997 med «Historien om Den Falne Helt», som vant prisen for Beste Forestilling under Festival Fringe i Edinburgh. Siden har kompaniet opptrått i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Nederland, Belgia, Østerrike, Frankrike, Wales, Skottland, Slovenia, USA, Canada og Taiwan med diverse forestillinger.

Sagliocco Ensemble turnerer jevnlig både i Norge og Frankrike.

 

Sagliocco Ensemble jobber i et intimt format som kjennetegnes av nær og direkte kommunikasjon med publikum. Med “ Art” triologi Voff! Art (2008), Tone ! Art (2011) og Scene ! Art (2014),  har ensemblet etablert en tydelig profil. Skuespiller og kunstnerisk ansvarlig Guandaline Sagliocco  har over flere år utviklet et kunstnerisk språk og fundament for produksjonene, og gitt ensemblet en gjenkjennbar signatur; en skuespillerstil preget av humor, lek og poesi, som appellerer til barn og voksne i alle aldre.

Teateret er medlem av Danse- og Teatersentrum (DTS) og Assitej Norge.


Priser og nominasjoner


🏆 Fylkeskulturpris fra Vestfold og Telemark i 2023


🏆 Mottar Gullgjerv-pris fra Scenekunstbruket i 2019.


🏆 Fond For Utøvende Kunstnere tildelte Guandaline Sagliocco Rolf Gammelengs Pris som skuespiller høsten 2017.


🏆 Mottok Porsgrunn kommunes Kulturpris i 2012.


🏆 Herøya Industripark kulturfondspris, Porsgrunn 2008.


🏆 Voff ! ART - Vinner av Beste Forestilling MOMIX Festival International i Kingersheim Frankrike. Voff! Art ble også nominert til Gullsekken I 2009 i Norge.


🏆 Salomé -Vinner av Beste Forestilling, Norsk Assitej Festival i Kristiansand  i 2000.


🏆 Historien Om Den Falne Helt - Tildelt Fringe First Award for Beste Forestilling, Festival Fringe i Edinburgh, Skottland i 1997. Guandaline Sagliocco ble også nominert til Beste Kvinnelige Skuespiller under Festival Fringe The stage, Britisk Teater magasin i 1997.